MS Motion


Zaterdag 13 mei 2017 organiseert het Nationaal MS Fonds de vierde editie van MS Motion. MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement waarbij de ziekte MS landelijk op de kaart wordt gezet.  


In beweging voor MS

Meedoen aan MS Motion betekent dat je loopt voor onderzoek naar MS. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren praktisch wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden. We ontvangen geen subsidies en zijn volkomen afhankelijk van donaties en giften.

Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben zo'n 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 450 mensen bij. Hoewel MS geen directe gevolgen heeft voor de levensverwachting, kunnen indirecte gevolgen in sommige gevallen een ongelukkig effect hebben. Zo kan iemand met slikproblemen door MS een longontsteking krijgen door het verslikken.


Inschrijven

Je kunt je individueel of als (bedrijfs)team inschrijven voor een wandelroute of hardloopafstand op een van de twee locaties. Het inschrijfgeld bedraagt €20 per persoon. Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar is er speciaal een KidsRun. Het inschrijfgeld voor de KidsRun is €7,50.


Sponsorevenement
MS Motion is een sponsorevenement van het Nationaal MS Fonds. Deelnemers halen geld op om zo bij te dragen aan onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Sponsorgeld ophalen is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Iedere donatie, groot of klein, is van belang in de strijd tegen MS!


Tochten

Op 13 mei kun je op twee plekken in Nederland meedoen aan MS Motion; in de regio Utrecht en Midden-Delfland.

Locatie Utrecht (Máximapark)

  • Hardlopen: 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon
  • Wandelen: 5 kilometer, 10 kilometer
  • KidsRun: 2 kilometer hardlopen (leeftijd 6 t/m 12 jaar)

Locatie Midden-Delfland (Schipluiden)

  • Wandelen: 5 kilometer, 10 kilometer, 20 kilometer


MS Motion shirts

De kleuren van MS Motion zijn oranje en paars. We zouden het fantastisch vinden als iedereen tijdens MS Motion in het oranje of paars komt. En dat kan natuurlijk het beste in het officiële MS Motion shirt! Je kunt het shirt heel gemakkelijk bij je inschrijving meebestellen. Lees meer over het MS Motion shirt.