Word vrijwilliger

MS Motion gaat of staat met vrijwilligers. Zonder de inzet van vrijwilligers is er geen MS Motion. Zij zijn een belangrijke schakel van het succes van MS Motion. Voor vrijwilligers is het weer een hele leuke ervaring om bij te dragen aan een groot hardloop- en wandelevenement waarbij gezelligheid voorop staat! Wij zoeken vrijwilligers die van aanpakken weten en die het leuk vinden om de organisatie op één van de vijf locaties de hele dag te helpen. Een aantal voorbeelden van taken tijdens het evenement zijn:

  • Medewerker startpakketten: Je zorgt ervoor dat er voor iedere deelnemer een compleet startpakket klaargemaakt wordt. Daar starten we een aantal weken van te voren mee op het kantoor van het Nationaal MS Fonds in Rotterdam.
  • Medewerker op- en afbouw: Je helpt bij het op- en afbouwen van de locatie. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van vlaggen en spandoeken, neerzetten van banieren, inrichten van de inschrijfbalies, opzetten van tenten, etc.
  • Medewerker ontvangst & inschrijven: Op dit onderdeel word je ingezet om deelnemers te ontvangen en in te schrijven bij de inschrijfbalies of als infopunt medewerker.
  • Medewerker start & finish: Je begeleidt de deelnemers op tijd naar de start. Je voorziet deelnemers na de finish van die welverdiende medaille.
  • Medewerker verzorging: Je bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers van drinken worden voorzien. Gedurende de loop deel je water en iets lekkers uit aan alle deelnemers.
  • Verkeersregelaar: Als verkeersregelaar sta je op en rondom het parcours en zorg je ervoor dat het parcours verkeersvrij blijft voor de deelnemers.
  • Medewerker fotografie: Je maakt professionele foto's van het evenement en alle deelnemers, of je staat bij de fotohoek om foto's van teams te maken.
  • Medewerker videografie: Jij weet als geen ander hoe je met een videocamera om moet gaan en wat de beste en mooiste shots zijn en je bent een kei in het monteren van filmpjes.

Waarom is het zo leuk om als vrijwilliger bij MS Motion te werken?

Je krijgt de kans mee te werken aan een geweldig evenement waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan mensen met MS. Het wordt een onvergetelijke en gezellige dag. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd!

 

Laura de Vos: "Ik ben blij dat ik onderdeel mocht zijn van dit mooie evenement. Geweldige inspanning gezien, hoog bedrag opgehaald, maar de pure emoties van de deelnemers waren het hoogtepunt."

Ook als vrijwilliger aan de slag?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te helpen om MS Motion weer een groot succes te maken? Of heb je een vraag over het vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Anouk Sluis via msmotion@nationaalmsfonds.nl.