Over het Nationaal MS Fonds

De organisatie achter MS Motion is het Nationaal MS Fonds. We strijden voor een beter leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst. Dit gebeurt aan de hand van drie pijlers: onderzoek, voorlichting en coaching.

 

Onderzoek

Met de opbrengsten van MS Motion kunnen we onderzoek naar MS financieren. Dit is erg belangrijk, omdat er nog geen oplossing voor MS gevonden is. We zullen alles op alles zetten om onderzoek mogelijk te maken. We financieren onderzoeken naar een betere kwaliteit van leven en onderzoeken naar de genezing van MS.

 

Voorlichting

Daarnaast geven we voorlichting aan mensen met MS en hun naasten. We geven verschillende brochures uit met informatie over onder andere symptomen, erfelijkheid en zwangerschap. Daarnaast versturen we vier keer per jaar ons magazine MS Leeft aan donateurs, zorgverleners en -instellingen. Op de jaarlijkse Nationale MS Dag in november nodigen wij MS-experts uit om lezingen en workshops te verzorgen.

 

Coaching

Een belangrijk deel van onze missie is het kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dit zie je terug in de activiteiten die wij organiseren, waaronder de zeilweekenden en het Can Do Behandelprogramma.

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website. Bekijk ook onderstaande video, waarin we kort onze droom schetsen.