2021 01 jan

'Ik maak het mijn kracht!'

 

Arjelle Smit heeft MS. Multiple Sclerose, een zenuwslopende ziekte. Letterlijk en figuurlijk. Inmiddels is Arjelle afgekeurd, maar ze gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze heeft juist nú haar nieuwe passie gevonden; kinderboeken schrijven. Nog mooier, met deze boeken zet ze zich in voor het Nationaal MS Fonds. Ook gaat ze binnenkort een sportieve prestatie neerzetten om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Samen met haar moeder en oom gaat ze 5 km wandelen tijdens de MS Motion Virtual Run!

 

MS Motion Virtual Run

Begin dit jaar had Arjelle zich ingeschreven voor MS Motion Rotterdam. Toen deze editie door COVID-19 niet door kon gaan, koos ze ervoor om mee te doen met de MS Motion Virtual Run op zondag 27 september. ‘Ik doe mee omdat ik zo graag zou zien dat er medicijnen ontwikkeld worden met weinig tot geen bijwerkingen. Daar is natuurlijk onderzoek voor nodig. Zelf neem ik nu geen medicijnen vanwege deze bijwerkingen. Om mijn MS onder controle te houden slaap ik veel en eet ik vooral plantaardig. Dat laatste deed ik al, dus gelukkig is de omslag voor mij niet al te groot!’

 

Papa’s en mama’s slapen niet

Juist dat slapen wakkerde bij Arjelle een nieuwe passie aan. Met kleine kinderen kan dat slapen namelijk lastig zijn. Daarom besloot Arjelle een verhaal te schrijven waarin ze haar zoontje uitlegt dat papa’s en mama’s ook slaap nodig hebben. Dat was een hit. Nadat ze bij het voorlezen aan familieleden en zelfs een basisschool alleen maar positieve feedback kreeg, besloot ze dat ze er een boek van moest maken. Dit boek ‘Papa’s en mama’s slapen niet’, komt 24 juli officieel uit. Het boek heeft illustraties van Fauzia Naujm, een dame uit Pakistan, met wie Arjelle alleen online contact heeft gehad. Het boek wordt 500 keer gedrukt en daarvan zijn er al 100 exemplaren verkocht. De opbrengst van de verkoop gaat naar het Nationaal MS Fonds.

 

Ik maak het mijn kracht

Momenteel is Arjelle druk met het bijhouden van een Instagram pagina ter promotie voor haar boek (@verhalenconfetti) en met het trainen voor de 5 kilometer in september. Ze wil die dag een tegenprestatie leveren voor alle steun die ze voor de Virtual Run krijgt (inmiddels heeft Arjelle al 1.095 euro opgehaald via haar actiepagina). ‘Mensen steunen me echt! Ik kreeg op mijn 20e de diagnose en vond het vroeger niet fijn om over mijn MS te praten. Inmiddels deel ik het op Facebook en op het schoolplein en maak ik het juist mijn kracht!’.

 

Meehelpen?

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst. Dit gebeurt aan de hand van drie pijlers: onderzoek, coaching en voorlichting. De uiteindelijk droom? Een wereld zonder MS. Ben je geïnspireerd door het verhaal van Arjelle en wil je bijdragen? Haar boek is te bestellen via haar Instagram pagina (@verhalenconfetti). Via https://www.msmotion.nl/locatie/ms-motion-virtual-run kun je in beweging komen voor MS en je inschrijven voor de Virtual Run op 27 september.