Ingrid van Dongen-Schouten

( 5 km wandelen | Lid van team: Het MS-Kwartet )

van totaal € 200 (275%)

Mijn strijd tegen de MS.

Lieve allemaal,

Het begon met onverklaarbare, bizarre klachten , welke ik niet kon duiden. En ook mijn huisarts kon geen link leggen. Na verwijziging naar neuroloog, een MRI scan en lumbaalpunctie, kreeg ik in februari 2016 de diagnose MS.

Na duidelijke uitleg van neuroloog en later ook door MS verpleegkundige ben ik de weg ingeslagen van de medicatie. Medicijnen die de ziekte niet oplossen, maar hopelijk een snelle achteruitgang en mogelijke invaliditeit kunnen voorkomen. In middels 2 soorten medicatie verder en begonnen aan de 3e. Krijg ik op dit het nieuwste medicijn Ocrevus, omdat eerdere medicatie niet is aangeslagen en er achteruitgang gaande was.

Als MS patiënt ondervind ik dagelijks de gevolgen van de ziekte MS, daarom hoop ik hiermee heel veel geld op te halen voor verder onderzoek naar genezing MS.

Liefs,

Ingrid

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen

Afgesloten

2019 12 mei
€ 15 Mirjam
2019 11 mei
€ 10 Loura
2019 08 mei
€ 15 Anouk en Peter (Mojo)
2019 07 mei
€ 10 Anoniem
2019 07 mei
€ 23 Tim

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.