Wat is MS Motion?


MS Motion is een gezellig en sportief evenement voor iedereen, jong en oud. Deelnemers wandelen of rennen 5 of 10 kilometer en halen daarmee geld op voor onderzoek naar MS. Meer geld voor onderzoek is nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte MS blijft stijgen. In Nederland hebben circa 17.000 mensen de ziekte en elk jaar komen daar 800 mensen bij. Met de opbrengst van MS Motion 2019 financieren we het darmflora onderzoek. Onderzoekers bekijken in dit onderzoek of veranderingen in de darmflora invloed hebben op de MS-klachten en het verloop van de ziekte. Een positieve uitkomst kan een enorme impact hebben op het leven van mensen met MS!

MS Motion vindt in 2019 op vijf verschillende locaties en data plaats. Op welke editie zien wij jou?

 

Inschrijven

Je kunt je individueel of als (bedrijfs)team inschrijven voor een wandelroute of hardloopafstand op een van de vijf locaties. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per persoon. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 10,- inschrijfgeld. Kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee.
 

Sponsorevenement

MS Motion is een sponsorevenement van het Nationaal MS Fonds. Deelnemers halen geld op om zo bij te dragen aan onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Sponsorgeld ophalen is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Iedere donatie, groot of klein, is van belang in de strijd tegen MS!