Wat is MS Motion?


MS Motion is het jaarlijks terugkerende hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds waarbij geld opgehaald wordt voor de nog ongeneeslijke ziekte MS. 
 

In beweging voor MS

Meedoen aan MS Motion betekent dat je loopt voor onderzoek naar MS. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren praktisch wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden. We ontvangen geen subsidies en zijn volkomen afhankelijk van donaties en giften.
Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal mensen met MS blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar zo'n 800 mensen bij. 
 

Inschrijven

Je kunt je individueel of als (bedrijfs)team inschrijven voor een wandelroute of hardloopafstand op een van de drie locaties. Het inschrijfgeld bedraagt € 20 per persoon. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 10 inschrijfgeld. Kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee.
 

Sponsorevenement

MS Motion is een sponsorevenement van het Nationaal MS Fonds. Deelnemers halen geld op om zo bij te dragen aan onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Sponsorgeld ophalen is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Iedere donatie, groot of klein, is van belang in de strijd tegen MS!
 

Locaties

 

MS Motion shirts

De kleuren van MS Motion zijn oranje en paars. We zouden het fantastisch vinden als iedereen tijdens MS Motion in het oranje of paars komt. En dat kan natuurlijk het beste in het officiële MS Motion shirt! Houd de website in de gaten voor het nieuwe MS Motion 2019 t-shirt.