Thomas de Leeuw

( 10 km hardlopen | Lid van team: Team Lau )

van totaal € 700 (99%)

Met gipsarm een extra stevige douw voor Lau

MS. Je hoort erover. Je leest erover. Maar je staat er nooit bij stil wat het écht betekent.

Tot je erachter komt dat mensen in je naaste omgeving het hebben. Vrienden, familie van vrienden. En niet één, maar meerdere.

Het ene moment lijkt er nog niks aan de hand. Maar MS is een sluipmoordenaar.

Vooralsnog is de ziekte niet te genezen. Maar misschien helpt onderzoek.

Daarom twijfelde ik geen moment toen ik gevraagd werd mee te doen aan een benefietloop. In naam van onze goede vriendin Laura. Ik wist eerst niet eens dat ze het had. En dat vind ik nog wel het ergste. Want zo op het eerste gezicht valt het niet op. Gezellig in de kroeg met elkaar, een biertje drinken, bandjes kijken.

Maar thuis komen de klachten pas. Vermoeidheid, pijn. En hoe ontwikkelt haar ziekte zich de komende jaren?

Ik denk er liever niet te veel over na. Ik kom in actie. Op z'n Rotterdams. Niet lullen, maar poetsen. Wij geven een douw voor Lau. Op zondag 3 juni ga ik met 9 vrienden 10 kilometer rennen om geld op te halen. En op vrijdag 1 juni speel ik met m'n band Sandy Pockets bij Restaurant Okay in Rotterdam en zetten we een collectebus neer.

Ik ben een beetje extra uitgedaagd tijdens deze benefietactie. Want op dit moment kamp ik zelf met een kleine fysieke beperking. Ik heb een botje bij m'n pols gebroken tijdens het skeeleren. Maar dat is gelukkig van tijdelijke aard. 

Op zondag 3 juni hoop ik zonder gips aan de start van de MS Motion te verschijnen. En anders loop ik hem wel met mitella. En drum ik met één arm.

Want het levenslange leed van die 17.000 mensen in Nederland met MS vind ik belangrijker dan dat tijdelijke kwaaltje van mezelf. En bovendien, met een gipsarm geef ik MS een veel stevigere douw.

Voor Lau.

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • Halve marathon
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen
  • 20 km wandelen

Afgesloten

2018 02 jun
€ 20 Opa en oma
2018 02 jun
€ 15 A.L.
2018 02 jun
€ 25 Corella
2018 31 mei
€ 10 Kevin
2018 31 mei
€ 15 Margot

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.