sonja visser

( 5 km wandelen | Lid van team: MS Spicegirls  )

van totaal € 1.000 (53%)

Opgeven is geen optie

Een stukje fietsen of een stukje lopen, dingen waar je eigenlijk niet over nadenkt en veelal gewoon doet. Echter, voor veel mensen met multiple sclerose (MS) ligt dat wel even anders. En helaas,... dat weet ik uit eigen ervaring. MS is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte waarvan de oorzaak nog niet bekend is. De ziekte is (nog) ongeneeslijk. Ik wil tijdens de MS Motion Rotterdam op 3 juni een afstand van 5 km wandelen samen met lotgenoten, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar deze progessieve ziekte.

Ik zou het fantastisch vinden als jullie mij middels een donatie willen helpen om mijn wens te verwezenlijken:

een stapje dichterbij komen naar een MS vrije wereld!

In beweging voor MS 

Meedoen aan MS Motion betekent dat je loopt voor onderzoek naar MS. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren praktisch wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden. We ontvangen geen subsidies en zijn volkomen afhankelijk van donaties en giften.

Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar zo'n 800 mensen bij. 

En deze dag staat geheel in het teken om geld in te zamelen met als doel om het dure, maar zo hard nodige, onderzoek naar MS te kunnen bekostigen.

Ik zou het fantastisch vinden als jullie mij middels een donatie willen helpen om over de finish te komen wandelen. 

Alvast bedankt voor uw bijdrage

Sonja 

 

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • Halve marathon
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen
  • 20 km wandelen

Afgesloten

2018 02 jun
€ 25 Evert
2018 01 jun
€ 10 Andrea
2018 31 mei
€ 5 Xandra
2018 28 mei
€ 10 Conny Godu
2018 26 mei
€ 10 Annemarie

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.