Kim Martens

( 5 km hardlopen | Lid van team: Fit dutchies )

van totaal € 100 (110%)

5 jaar later - Leven met MS

Waarom & voor wie?  Mijzelf, mijn tante Hannie én iedereen die MS heeft!

 

6 jaar geleden kreeg ik de diagnose en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee aan moest.  Erger nog,  ik wist niet eens wat MS was, ik dacht,  zoals velen nog vaak denken, dat het een spierziekte is, maar het is aantasting aan het zenuwstelsel! 

Zelf heb ik een van de lichtere varianten,  Relapsing Remitting. Begonnen met dagelijks prikken en inmiddels dagelijks 2 tabletten. Het gaat met vlagen goed en slecht. Inmiddels net een weekje klaar met een multidisciplinair traject in het ziekenhuis voor nog meer acceptatie en leren leven mét MS, vooral in het dagelijks (tegenwoordig) óh zo drukke leventje.  Voor mij betekent dat veel meer NEE zeggen,  naar mijn lichaam luisteren, vooral de lichamelijke signalen én minder (veel) doen én willen! 

Geloof me... voor mij heel moeilijk en confronterend! Maar Ik wil het en zal er stapje voor stapje komen op alle fronten: mama- partner- vriendin- collega etc...!

Medicijnen bestaan inmiddels enkele jaren maar dat geldt voor een beperkt aantal vormen van MS. Met het ophalen van zoveel mogelijk geld kunnen we ervoor zorgen dat er dat er nog meer onderzoek naar én ontwikkeling van MS medicijnen wordt verricht zodat elke vorm van MS een medicijn krijgt.

En het mooiste is natuurlijk uiteindelijk genezing van MS.

Ik, mijn vriendjes én partner lopen samen in team Fit Dutchies.

10km hardlopen, 5 km hardlopen óf wandelen,  we doen 't met zn allen!

Steun ons !   

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • Halve marathon
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen
  • 20 km wandelen

Afgesloten

2018 05 sep
€ 10 Anoniem
2018 04 sep
€ 10 Marina
2018 04 sep
€ 10 Anoniem
2018 04 sep
€ 10 Esther
2018 04 sep
€ 10 Anja

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.