Nienke Otten

( 10 km hardlopen | Lid van team: Zenuw(s)lopend )

van totaal € 400 (82%)

Lopen tegen MS

Drie jaar geleden kreeg mijn broer te horen dat hij MS heeft. Het begin van een tijd met veel onzekerheid. Je weet niet hoe de ziekte gaat verlopen. Komt er een nieuwe aanval? Hoe kun je je leven het beste invullen om de kans op een nieuwe aanval zo klein mogelijk te maken en hoe combineer je deze overwegingen met een 'gewoon' leven. Gelukkig is mijn broer een van de postiefste mensen die er bestaan en maakt hij zich niet al te druk over dingen die zouden kunnen gebeuren. Nu twee jaar later gaat het gelukkig goed met hem en loopt hij nog steeds veel harder en sneller dan ik.

Helaas ken ik ook andere verhalen over deze vreselijke ziekte. Mensen waarvan het leven compleet veranderd is na de diagnose. Onafhankelijke, ondernemende, levenslustige, positieve mensen die door aanval na aanval compleet afhankelijk zijn geworden van anderen

Er is nog zoveel dat we niet weten over MS. Door samen met onder andere mijn broer een heerlijk eind te rennen wil ik zoveel mogelijk geld ophalen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze zenuwslopende ziekte. In de hoop dat er ooit een manier gevonden wordt om deze ziekte te stoppen.

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Afgesloten

2019 26 mrt
€ 10 Carina
2019 25 mrt
€ 25 Magda
2019 25 mrt
€ 15 Anoniem
2019 24 mrt
€ 10 Huub
2019 24 mrt
€ 15 Paulien

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.