Ky lie

( 5 km wandelen | Lid van team: TREK TEN STRIJDE TEGEN HET BEEST! )

van totaal € 500 (83%)

Ik, als ridder onbevreesd, TREK TEN STRIJDE TEGEN HET BEEST!

Lieve lezer,

2016; wát een jaar. De mooiste gebeurtenissen van mijn leven kwamen zo goed als tegelijk met de lelijkste. Trouwen, verhuizen naar de stad waar we wilden wonen, een gezin stichten. En net voor dat alles vanuit een plan tot uitvoering kwam, werd mijn (toen nog) verloofde in januari al gediagnosticeerd met MS.

Een klap, vol in ons gezicht. Gevolgd door de letterlijke vraag van sommigen; ‘wil je nu nog wel trouwen?’. Waarop mijn antwoord áltijd voluit JA was; en overigens nog steeds is! En daarmee startte gelukkig onze reis samen: trouwen, verhuizen naar Zwolle en zelfs dat jaar nog ons eerste kindje. Wat was het ge-wél-dig!

En man; wat was het ook zwaar. Chris was uitgeput, moest zijn lijf opnieuw leren kennen en ik moest een deel van hem opnieuw leren kennen. We zaten ineens veel meer thuis bij elkaar en hadden geen idee wanneer zijn volgende terugslag zich zou aandienen.

Dat was snel, in april; maar sindsdien is hij stabiel en gaat het nu beter dan toen. Omdat we eraan gewend raken, elkaar weer kennen in onze nieuwe rolverdeling én omdat we samen zijn. Dat mensen zeggen ‘MS heb je niet alleen, dat heb je samen’, zo voelt het voor mij ook écht. De nare dingen, maar ook de fijne dingen die we daardoor hebben geleerd doen we samen.

Samen; hij en ik, maar inmiddels ook met onze twee kindjes, want afgelopen zomer is onze tweede geboren! In ons gezin is het sociaal-emotionele gebied sterk ontwikkeld; dat zien we in beide kinderen én in elkaar terug. Volgens mij is voor ons het meest belangrijke ‘samen’. Samen zijn, samen doen, samen huilen van het lachen en samen schreeuwen van verdriet. Maar vooral samen staan, van elkaar houden en dat laten zien!

Om die reden wandelen we samen, als gezin, 5 kilometer tijdens MS Motion Zwolle 2020. Onder het motto: Chris voor allen en met z’n allen voor Chris!

Liefs,
Kylie
Team: “Trek ten strijde tegen het beest!”

(Ooh en die team-naam? Onze Efteling-obsessie moet ergens terugkomen én wij zouden wij niet zijn als er niet ergens een beetje humor terug te vinden is!)

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen
  • Virtual Run

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

2020 05 mrt
€ 25 Annelies
2020 05 mrt
€ 10 Anoniem
2020 05 mrt
€ 50 Kim
2020 05 mrt
€ 25 Felicia
2020 05 mrt
€ 5 Dorien

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.