Chris Thomé

( 10 km wandelen | Lid van team: Walking for E&S en hun twee draakjes . You will never walk alone!! )

van totaal € 75 (6%)

Never give up hope, don’t stop believing in miracles

2e keer dat ik hem loop vorig jaar nog in Rotterdam. Dit jaar gekozen om in Utrecht 10 km te gaan lopen voor dit ontzettende belangrijke doel.

Zelf heb ik geen MS. Ik heb in de praktijk met heel veel MS patiënten gewerkt die ik verzorgde in een verpleeghuis. Mensen uit alle lagen van de samenleving van nog erg jong tot oud. Mensen die nog iets konden tot helemaal niets meer. Achteruit zien gaan en steeds meer verliezen maar wat mij opviel was de strijdlust van velen. Wat er nog kon qua zelfredzaamheid daar werd ook voor gevochten. 

Daarnaast doe ik dit ook om een persoonlijke reden die mij iets dichterbij staat. Het begon als collega, langzaam groeide er een soort van vriendschap uit. Een moeder van 2 kids. Waar ik voor nu nog hun vaste oppas ben. Nooit gedacht maar toch gekregen in mijn donkerste momenten ontmoette ik haar en hield ik een meisje vast van 6 dagen oud die nu inmiddels 3 jaar is. Een meisje die mijn hart heeft doen ontdooien en waar ik met heel veel plezier en liefde oppas ook op haar broertje. Deze mensen hebben mij voor het eerst in mijn leven een gevoel gegeven van veiligheid en warmte een soort van thuis. Iets wat ik niet kende en in mijn hoofd onmogelijk was. 

Ik loop deze voor hun en met name voor de mama van mijn oppasdraakjes. Zij heeft MS. Ook al heeft ze dit laat ze het niet haar leven regeren. Ze is een van de meest moedige sterke positieve maar ook zeer eigenwijs persoon die ik ken. Iemand waarvan ik veel heb mogen leren. Kop ervoor en schouders eronder zegt ze altijd. Gelukkig gaat het bij haar tot nu toe goed. De toekomst weet niemand maar ik weet dat ze die met opgeheven tegemoet gaat. Nu leeft ze en laat zich niet tegenhouden of belemmeren door bijvoorbeeld vermoeidheid ze gaat door. Een pracht mens en een super lieve mama iemand met haar hart op de goede plek, die er niet omheen draait en zegt wat ze denkt. This one is for you drakenmama. Geliefd door velen omdat ze zo bijzonder is. Voor mij in iedere geval dat geld ook voor haar man en 2 kids. Ik ben niet de makkelijkste, veel meegemaakt in mijn verleden waardoor ik veel psychische problemen heb, moeite met contact, oa door hun ben ik gegroeid. Heb ik de wereld anders leren bekijken en vertrouwen gekregen in mezelf. Ze nemen me zoals ik ben, zijn ook eerlijk. Steunen mij waar nodig en hebben me het gevoel gegeven dat ik wat waard ben. Ik ben er zelf nog lang niet, ik heb een lange weg te gaan. Ik weet dat ik niet meer alleen ben en er straalt licht in de duisternis.

 

Grootste doel: MS de wereld uit!!

 

 

 

 

 

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

2019 08 jan
€ 5 Anoniem

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.