Astrid Nurmohamed-Soeleman

( 5 km wandelen | Lid van team: One Love )

van totaal € 200 (67%)

Samen nóg sterker tegen MS

Zeven jaar geleden kreeg mijn nichtje Arisha de diagnose MS en dit bericht sloeg in als een
bom ! Maar wat was MS nu precies ? Ik heb gelijk alle brochures die Arisha van de
neuroloog had meegekregen gelezen om er meer over te weten te komen. Daarnaast heb ik samen met mijn zus, de moeder van Arisha, een training gevolgd voor ouders met een kind met MS. Wat fijn hieraan was, was aan de ene kant de herkenning van de verhalen van de andere ouders, maar aan de andere kant werd mij ook duidelijk dat de vormen en fasen van MS niet te vergelijken waren.


Ik ben iemand die in mogelijkheden denkt en hierdoor ben ik vrij positief ingesteld zonder de realiteit uit het oog te verliezen.
Helaas zijn er laatst na een MRI-scan vier actieve haarden bij Arisha ontdekt. Het gaat om haar motorische en cognitieve gedeelte. Dit bericht kwam bij mij weer heftig binnen.


Vorig jaar heb ik samen met familieleden en vrienden meegedaan aan de MS Motion in Rotterdam. Zo waren er ook  MS Motions in Zwolle en Utrecht. Van deze drie MS Motions heeft de MS Motion 2018 een recordopbrengst van €321.381,00 opgebracht! GEWELDIG !!


Dit jaar gaan wij hier natuurlijk overheen, want het wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS is kostbaar. En dat is een mensenleven ook ! Ik hoop dat er voor mensen met MS en voor Arisha in het bijzonder er een doorbraak op dit gebied plaatsvindt.

Op 12 mei 2019 trek ik mijn wandelschoenen weer aan om mee te doen aan MS Motion in Rotterdam. Geen straf hoor, want het parcours gaat door het Hoge en Lage Bergse Bos. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water.

Wat ik leuk vind, is dat we samen aan het sporten zijn en dat we elkaar kunnen motiveren. En naast het sociale aspect kunnen wij elkaar ook inspireren.

Helpen jullie mij nu ook weer in mijn strijd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor meer
onderzoek ? Want een geneesmiddel is nog steeds niet gevonden.


Alvast mijn hartelijke dank én sportieve groet,


Astrid Soeleman

  • 5 km hardlopen
  • 10 km hardlopen
  • 5 km wandelen
  • 10 km wandelen

Afgesloten

2019 06 apr
€ 25 Anoniem
2019 28 mrt
€ 10 Anoniem
2019 26 mrt
€ 50 Herman
2019 26 mrt
€ 15 CheShaIm
2019 25 mrt
€ 15 Anoniem

Over de ziekte Multiple Sclerose (MS) is nog veel onbekend. Zo weten we nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe we het kunnen genezen. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en coach zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.